Zoeken


Speels, positivisme en kleuren waar de energie afspat.

Dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik terugdenk aan mijn personal branding shoot bij Lobke - aka Red Lobster.


Ze houdt ervan om de dingen te vereenvoudigen tot hun essentie (niet te veel blabla dus) en kijk: we hadden meteen een match!


Terwijl haar huis in het licht baadt, neemt ze me mee naar haar tekenatelier en toont me elke stap die ze doorloopt in haar creatief proces. “Ik haal veel energie uit kleuren” zegt ze. “Ik kan geen Schleiper passeren of ik moet naar binnen om de kleuren te zien, ook al ken ik ze eigenlijk allemaal al.” Terwijl ze me door enkele schetsboeken loodst en ik stuk voor stuk illustraties zie waar de kleur én de energie afspat , begrijp ik meteen wat ze bedoelt. Dat aanstekelijk kleurgebruik en de knipoogjes in haar werk maken me instant blij.


Ze toont me het hele proces: schetsen, verfijnen, materiaalkeuzes maken, inkleuren... Met een ongelooflijke precisie en concentratie werkt ze rustig verder. Ik sta versteld van hoe goed ze is in de dingen vereenvoudigen.


Daarna neemt ze mee naar haar andere werkkamer, waar de computer staat. Mooi om zien hoe dat ook echt fysiek gescheiden wordt gehouden, het illustreren en het digitale deel. Haar werk wordt ingescand, bijgewerkt waar nodig en verder vorm gegeven.Benieuwd naar meer?

https://www.redlobster.be

https://www.instagram.com/rrredlobster/


BEELDerig © Sieglinde Wuyts, all rights reserved